1 Mayıs 2014 Perşembe

Fas Usulu Kuskus

  Kuskuslarin en guzeli..Icindeki kuru uzum ve kayisinin verdigi lezzet tarif edilemez!Blogta farkli kulturlerin yemeklerine sikca rastlayacaksiniz.Daha once bahsettigim gibi benim icin dunya mutfagindan yemekler yapmak veya tatmak hobi gibi birsey :) Hele birde bunu sizlerle paylasmak ..Son derece ozel bir lezzet olan bu kuskus tavuk ve et yemeklerinin yanina cok yakisiyor.Israrla denemenizi oneriyorum!



Malzemeler

1 1/2 su bardag  kuskus
2 corba kasigi zeytinyagi
2 1/4 tavuk suyu
1/3 su bardagi kuru uzum kucuk parcalara dogranmis
1/3 su bardagi kuru kayisi kucuk parcalara dogranmis
2-3 adet kuru domates kucuk parcalara dogranmis.
Yarim cay kasigi tarcin
Yarim portakalin suyu
Tuz ve uzeri icin maydanoz ben kuru maydanoz kuldum taze maydanoz da kullanabilirsiniz.

Yapilisi


  • Derin bir tencereye zeytinyagi ve kuru domatesleri alarak bir iki dk pisiriyoruz.
  • Daha sonra uzerine tavuk suyu ile birlikte kuskusu ekliyoruz biraz karistirdiktan sonra kaynamaya birakiyoruz.
  • Kaynadiktan sonra atesin altini kisarak kuru uzum,kayisi ,portakal suyu,tarcin ve tuzu ilave ederek uzeri kapali  sekilde 5 dk daha pisiriyoruz.
  • Kuskusu servis tabagina aldiktan sonra uzerini maydanoz ile susleyebilirsiniz. Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder