29 Nisan 2014 Salı

Firinda Tatli Patates

 Tatli patates deyince biraz duraksadiniz biliyorum.Pek cogumuzun belki de cok hoslanmadigi bir patates turu..Eh biraz tatli ama nihayetinde patates!:) Daha onceki yazilarimdan birinde bahsetmistim patates ile ilgili cooook tarif olacak bu blogda.Ayni zamanda farkli tariflere de yer vermeye calisacagim.Mide oldugu kadar goz de dolduran bu tarifin malzemeleri cok kolay !



Malzemeler

2 adet tatli patates
1 corba kasigi Dijon hardal
1 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi beyaz sarap sirkesi(elma sirkesi de kullanilabilir)
1 cay kasigi tuz(deniz tuzu tercih ediyorum)
1/2 cay kasigi karabiber

Yapilisi


  • Oncelikle firini 200C ye ayarliyoruz.
  • Tatli patateslerin kabuklarini soyarak uzun dilimler halinde kesiyoruz ancak dilimlerin kalin olmasina dikkat edin cunku kizartma yapmiyoruz :)
  • Derin bir kaba tum malzemeleri alarak icine patates dilimlerini ekleyerek  karistiriyoruz.
  • Yagli kagit koydugumuz firin tepsisinde patates dilimleri birbirine degmeyecek sekilde dizerek 20-25 dk boyunca pisiriyoruz.10 dk dan sonra patatesleri cevirmenizi tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder