13 Nisan 2014 Pazar

Kirmizi Soganli Mini Puflar

Super lezzetli bir tarif! Tek problem ana malzeme olan Red Onion Chutney'i size nasil cevirmem gerektigi...Hmm kirmizi sogan marmelati degil,sosu,receli hic degil..Kirmizi sogan garnituru? sanirim en yakin kelime bu cunku icinde sirke den tutun da kahverengi sekere kadar farkli tatlar,malzemeler var.Cok kolay bir tarif ve farkli bir lezzet.Bir cok meyve ve sebzeden farkli chutney tariflerine rastlayabilirsiniz.Ingiltere'de cok rastladigimiz Chutney'nin kokeni aslinda buradaki bir cok sey gibi(ornegin cay) Hindistana,Guney Asya'ya uzaniyor.Eger sizde benim gibi farkli lezzetleri denemeyi seviyorsaniz vakit kaybetmeyin derim!


Chutney icin malzemeler

8 adet kirmizi sogan
1 adet kirmizi biber
2 adet defne yapragi
25 ml zeytinyagi
200 gr kahverengi seker
150 ml Balsamic sirke
150 ml kirmizi sarap sirkesi

Mini puflar icin malzemeler

Hazir milfoy hamuru
Kirmizi sogan garnituru(Red onion chutney)
Beyaz peynir
Bir adet yumurta sarisi
Uzeri icin maydanoz

Chutney Hazirlanisi
  • Sogan ve biberi cok ince dilimler halinde dograyip zeytinyagini koydugunuz tavaya ekleyin.Icine defne yapraklarinida ekleyip kisik ateste 20 dk kadar karistirarak pisirin.
  • Soganlar karamelize olmaya basladigi zaman icine sekeri ve sirkeleri ilave ederek 30 dk kadar pisirmeye devam ediyoruz.
  • Iyice kararip,agir karamelize bir hal alan soganlari ,sicak,sterilize edilmis kavanoza aliyoruz burada bir ay kadar beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.Aslinda bekletmek sart degil fakat bu sekilde daha oturmus bir lezzet elde ediyorsunuz.

Mini puf tarifi

  • 7 cm capinda daire seklinde ki kalibinizi alarak acmis oldugunuz milfoy hamurundan parcalar cikarin.Cok daha kucuk yine daire seklinde baska bir kalibi cikardiginiz parcalarin ortasina cok hafif bir sekilde bastirin ve catal ya da kurdan yardimi ile ortada kalan dairenin icine kucuk delikler acin.
  • Daire parcalarinin orta kisimlarina hazirlamis oldugunuz sogan garniturunu ve beyaz peyniri ekleyin.
  • Kenarlara cirpilmis yumurta sarisini surun ve 160C firinda yaklasik 15 dk puflar kabarip altin sarisi rengini alana kadar pisirin.
  • Firindan ciktiktan sonra uzerini taze maydanoz ile susleyerek servis yapabilirsiniz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder