1 buyuk boy karmabahar
1 corba kasigi zeytinyagi
1/2 cay kasigi tuz,deniz tuzunu tercih ediyorum.
1/2 cay kasigi sarimsak tozu(eger sarimsak tozu bulamiyorsaniz bir dis sarimsagi rendeleyebilirsiniz)
1/2 cay kasigi paprika,kirmizi ( toz halde) biber
1/4 cay kasigi karabiber ve bir parca taze maydanoz
Yapilisi
- Once firinimizi 180C ye ayarlayarak ,firin tepsisine yagli kagidimizi seriyoruz.
- Daha sonra karnabahari parcalara ayirarak iyice yikadiktan sonra saplarini kesiyoruz ve derin bir kapta tum malzemeler ile birlikte karistiriyoruz.Rendelenmis sarimsak,zeytinyagi,maydanoz,paprika,karabiber ve tuz.
- Tepsiyi firina vererek 15 dk kadar pisiriyoruz daha sonra karnabaharlari hafifce cevirerek bir 15 dk daha pisirmeye devam ediyoruz.
- 30 dk sonunda firindan cikardiginiz karnabahrlarinizi servis tabagina alabilirsiniz uzerine biraz daha taze maydanoz serpistirmeyi unutmayin!Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder