3 Nisan 2014 Perşembe

Firinda Karnabahar

Kucuklugumden beri severek yerim karnabahari.Tam da mevsimi gecmek uzere ama hemen araya sikirstirmadan edemedim.Bu tarif kalori acisinda da cok dusuk dolayisi ile benim hic korkmadan bolca yedigim bir lezzet.Firin isisi bir yandan karnabahari karamelize edip lezzeti arttirirken ,sarimsak ve kirmizi biberde bu lezzete muthis bir yogunluk katiyor.En sevdigim ,hafif tariflerden biri..siddetle tavsiye ediyorum!






Malzemeler

1 buyuk boy karmabahar
1 corba kasigi zeytinyagi
1/2 cay kasigi tuz,deniz tuzunu tercih ediyorum.
1/2 cay kasigi sarimsak tozu(eger sarimsak tozu bulamiyorsaniz bir dis sarimsagi rendeleyebilirsiniz)
1/2 cay kasigi paprika,kirmizi ( toz halde) biber
1/4 cay kasigi karabiber ve bir parca taze maydanoz


Yapilisi

  • Once firinimizi 180C ye ayarlayarak ,firin tepsisine yagli kagidimizi seriyoruz.
  • Daha sonra karnabahari parcalara ayirarak iyice yikadiktan sonra saplarini kesiyoruz ve derin bir kapta tum malzemeler ile birlikte karistiriyoruz.Rendelenmis sarimsak,zeytinyagi,maydanoz,paprika,karabiber ve tuz.
  • Tepsiyi firina vererek 15 dk kadar pisiriyoruz daha sonra karnabaharlari hafifce cevirerek bir 15 dk daha pisirmeye devam ediyoruz.
  • 30 dk sonunda firindan cikardiginiz karnabahrlarinizi servis tabagina alabilirsiniz uzerine biraz daha taze maydanoz serpistirmeyi unutmayin!Afiyet olsun!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder