2 Nisan 2014 Çarşamba

Firinda Kremali,Sarimsakli Mantar

Bu aralar mantara takmis durumdayim..Elimde belki 20 den fazla mantarli tarif var ve ben hepsine blogda yer vermek icin sabirsizlaniyorum.Ozelikle et yemeklerinin yanina  ve ozel davet sofralarina cok yakisacak bir lezzetin tarifi var asagida!Malzemeleri her zamanki gibi basit olan protein deposu mantar tarifime goz atmaya ne dersiniz?




Malzemeler

4 adet buyuk boy Portobello Mantari
2 dis sarimsak(rendelenmis)
1 1/2 corba kasigi Dijon hardal
200 gr rendelenmis peynir (Arzuya gore cheddar,parmesan hatta kasar peyniri kullanabilirsiniz)
60 gr ekmek kirintisi
2 corba kasigi krema
Ince dogranmis maydanoz
Tuz,karabiber

Yapilisi


  • Bir kapta hardal,sarimsak,peynir,ekmek kirintilari ve maydanozu karisitrin.
  • Diger saplarini kesip, uzerine zeytin yagi gezdirdigimiz mantarlari 180C firinda 15 dk yumusayincaya kadar pisiriyoruz.
  • Yumusayan mantarlarin icini hazirladigimiz harc ile doldurup uzerine birer parca tereyagi koyarak tekrar firina veriyoruz.
  • Uzeri kizarip,altin sarisi rengini alana kadar pisiriyoruz.Afiyet olsun!












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder