29 Mart 2014 Cumartesi

Dauphinoise Patates , Firinda Kremali Patates

Fransizlarin meshur yemegi..Ya da muthis garnituru mu desek?Gerci patates ile yapilan her turlu yemegi seviyorum bu yuzden blogumda patatese sikca yer verdigimi goreceksiniz ama bu tarif  ilk 10 da yerini alan bir tarif diyebilirim.Ingilitere'de cok populer olan bu garnitur en cok izgara tavuk yanina yakisiyor.Ilk firsatta deneyin derim!


Malzemeler

Iki adet orta boy patates
200 ml krema
2 dis sarimsak
Kirmizi sogan
Cheddar peyniri,parmesanda kullanilabilir.
Tuz ve karabiber

Yapilisi

Patatesleri iyice yikiyoruz,kabuklarini soymadan ince halkalar halinde dogruyoruz.
Soganida ayni sekilde ince halkalar halinde ince ince keserek hepsini bir  kaba ekliyoruz.
Ardindan 100- 150 gr kadar cheddar peyniri ve 2 dis sarimsagi rendelyerek karisimi ekliyoruz.
200 ml kremanin 4/3 unu tuz ve karabiberle karisima ekleyerek  iyce karisitiriyoruz.
Firin kabina aldigimiz malzemenin uzerine kalan kremayi dokerek firina veriyoruz, arzuya gore uzerine biraz daha cheddar rendesi ekleyebilirsiniz.
180 derece firinda yaklasik 40 dk, uzeri iyice kizarana kadar piririyoruz.Sicak servis yapin,afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder