16 Haziran 2014 Pazartesi

Otlu Tereyagi ve Parmesanli Misir

Bu aralar Italyan yemeklerine sarmis durumdayim.Donem donem oluyor bu cunku kesfedilecek cok sey var,yapilacak cok sey var.Gecen hafta sonu uzun bir suredir misir yemedigimi farkettim.Bu yuzden biraz arastirma yaparak misirin en guzel halini yaptim:) sizede tavsiye ederim!Verecegim tarifte peyniri ve baharatlari kendi zevkinize gore degistirebilirsiniz.Afiyet olsun!



Malzemeler

4 adet taze misir
4 corba kasigi tereyagi
1/2 corba kasigi maydanoz(ince kiyilmis)
1/2 corba kasigi  dag kekigi
1/2 cay kasigindan az karabiber





























Yapilisi

Misirlari firinda veya kaynar suda haslayarak yapabilirsiniz.


  •  Temizlediginiz misirlari folyoya sararak 20 dk kadar firinda pisiriyoruz.Orta isida ve surekli cevirerek.
  • Bharatlari ince ince kiyarak tereyagi ile karistiriyoruz izine biraz tuz ve biraz karabiber ekliyoruz.Ne kadar arzu ederseniz.
  • Firindan cikan misirlara hazirladigimiz tereyagi karisimi surerek servis yapiyoruz.Afiyat olsun!
Eger firinda kozlemek yerine haslama misir tercih ediyorsaniz;derin bir tencerede su kaynatip misirlari icinde yaklasik 4-5 dk kadar pisirmeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder